Kalėdinės dirbtuvės

               Baltos eglės, baltas miestas
               Ir sapnai balti, balti…
               Šitaip būna per Kalėdas,
               Jei stebuklais jų tiki…

          Šateikių pagrindinės mokyklos moksleivius, jų tėvelius, mokytojus, mažuosius šios darnios bendruomenės vaikučius ir svečius apgaubė nuostabus Kalėdų laukimo džiaugsmas, kai jie gruodžio 20 d. dalyvavo KALĖDINIŲ  DIRBTUVIŲ veiklose. Čia buvo kepami ir puošiami kvapnūs meduoliai, gaminami šventiniai aromatingi muiliukai, veliami papuošalai iš vilnos, karpomos grakščios ažūrinės snaigės, ant medinukų piešiami kalėdiniai piešiniai, pakuojamos dovanos, prisimenami Kūčių vakaro burtai…  

Kai visi darbai buvo baigti, 5 -10 kl. mokiniai vaišinosi  kepiniais, suruošė savo darbelių parodėlę, meduolius ir pačių sukurtus atvirukus dovanojo kaimo gyventojams. Kiek vėliau linksmose sportinėse estafetėse, džiaugsmingai palaikomi sirgalių, šuoliavo elniais, kiškiu, nykštukais  persirengusių  mokytojų komanda, o su jais, labai nepykdami ant kiek sukčiaujančių savo varžovų, lenktyniavo mokiniai.  Renginyje apsilankęs Kalėdų Senelis su Snieguole ir mokyklos direktorė pasidžiaugė metų pasiekimais, aktyvia vaikų ir tėvelių veikla. Skambėjo dainos, buvo apdovanoti mokyklos puošėjai, išrinkti teisingai į  savaitės klausimus atsakę mokiniai, aktyviai mokyklos gyvenime dalyvaujančios E. Kumpytės ir  E. Tarasevičiūtės mamos ir daugelis kitų, kurie šiemet  darė gerus darbus.

         Netradicinio ugdymo diena – Kalėdų laukimo šventė – paliko daug šiltų įspūdžių. Mokiniai edukaciniuose užsiėmimuose įgijo   naujų  ir naudingų patirčių.