Išvyka į Kartenos piliakalnį ir Šilpelkės pažintinį taką.

14Spalio 27 dieną Šateikių pagrindinės mokyklos 7-8 klasių mokinių grupė dalyvavo projekto „Fizinio aktyvumo įgūdžių formavimas mokyklos ir kaimo bendruomenėse “ turistinėje išvykoje.
Rudens gamta grožėtis geriausia vaikštant pėsčiomis  pažintiniais takais, kuriuos įveikiant ir sportuojama, ir pramogaujama.
Pirmasis sustojimas – Kartenos piliakalnis, kurio archeologinį kompleksą sudaro ne tik pats piliakalnis su gyvenviete, bet ir mitologinis akmuo, vadinamas Laumės kūliu su karvės( velnio) pėda bei netoliese garsėjantis Kartenos Lurdas. Juos jungia žiediniu maršrutu nutiesti apžvalgos takai. Lengvai ir smagiai įveikę – 2,8 kilometro maršrutą mokiniai išvyko į Dauginčių atodangą – Šilpelkės pažintinį taką,  įrengtą Minijos vingyje esančiame Šilpelkės miške.
Pažintinis pėsčiųjų takas  prasidėjo  prie Dauginčių Maro kapelių, kuriuos ženklina monumentalus kryžius ir pora koplytėlių. Pilale, Mėnulio kalnu vadinamo piliakalnio papėde, palei XVI–XVII amžiuje supiltą gruntinį pylimą, taku kilo aukštumos šlaitu  iki vienos didžiausių Minijos pakrančių atodangų, kurios plotis siekia 44 m, o aukštis – iki 22 m. Nuo jos atsivėrė  nuostabi upės vingio ir senslėnio panorama. Karteniškiai šią vietovę vadi
na Lietuvos Šveicarija. Šalia atodangos auga vienas šiauriausiai nutolusių Lietuvos skroblynų.
Kelionės pabaigą vainikavo pramoga- dešrelių kepimas ant laužo. Prasidėjęs lietutis nesugadino nuotaikos. Kelionė buvo  įdomi, smagi ir turininga.
Kelionė apmokėta iš projekto lėšų.