Amatų Diena mokykloje

        Paskutinį balandžio penktadienį mokykloje buvo organizuota netradicinė Amatų Diena.
33 Edukaciniai užsiėmimai vyko ne tik mokykloje. Vyresnių klasių mokiniai vyko į Šateikių kaime esančias medžio bei metalo dirbtuves,  į  kalvę. Senuosius liaudies amatus pristatė Šateikių ir aplinkinių kaimų amatininkai. Buvo surengta jų darbų paroda. 
Kalvystę pristatė  kalviai A. Valančius ir A. Kaulius, siuvimą- siuvėja A. Gelumbickienė, medžio drožybą –   tautodailininkas A. Žalgiris ir J. Puidokas, audimą – tautodailininkas R. Baginskas, pynimą iš laikraščių- M. Baltrimaitė ir D. Vaišnorienė, žvakių liejimą –  L. Grudikienė, Bibliotekininkė M. Gedvilienė mokė vaikus piešti ant jūros akmenukų, mokyklos darbuotojas  J. Pocius – rišti šluotas, o R. Dambrauskas – pinti krepšius. Buvusi mokyklos mokinė L. Fedaravičienė  pasakojo  vaikams apie  kirpėjos profesiją. 


Šateikių girininkas J. Bernius supažindino mokinius su vaistiniais augalais, papasakojo kokie žvėrys gyvena Šateikių miškuose, pademonstravo  elnių ragus. Mokytoja V. Genutienė mokė vaikus verpti  verpimo rateliu.  Drąsiausi berniukai ir mergaitės išmėgino pačių pasigaminus kojūkus. 
Dramos būrelis , vadovaujamas mokytojos I. Valančienės, pakvietė visus pažiūrėti K. Sajos pjesę „Dalelytė štai“. Šventės dalyvius linksmino mokyklos šokėjos, skudutininkai, vaikų folkloro ansamblis „Blėndžiavoka“. 
 Šventę vainikavo mugė, kurioje savo dirbinius pristatė ir pardavinėjo mokiniai, tėveliai, mokytojai, Šateikių dienos centro  vaikai.
Mokyklos direktorius P. Zakalskis pasidžiaugė, kad į Amatų Dieną susirinko daug gerbiamų žmonių, kurie saugo ir puoselėja senuosius lietuvių amatus,  noriai  savo patirtį perduoda jaunajai kartai. 
Aktyviausius šventės dalyvius direktorius apdovanojo padėkos raštais ir prisiminimo dovanėlėmis.