Projektinė diena „Mano gimtoji kalba”

23
Balandžio 6 d. mokykloje surengta projektinė diena „Mano gimtoji kalba“. Pradinių klasių mokiniai ir priešmokyklinės grupės vaikai dalyvavo dailyraščio konkurse, viktorinoje, rašė diktantą, dainas ir eiles skyrė savo tėvynei Lietuvai ir gimtajai kalbai.

Labai džiugu, kad į šventę įsijungė ir tėvelių komanda bei mokyklos vadovai.
Už teisingai atliktas užduotis: įmintas mįsles, ištartas greitakalbes, sudėliotus žodžius, surinktas patarlių dalis, kūrybines užduotis dovanotos širdelės su gražiausiu lietuvišku žodžiu – „ačiū“.

Raštingiausiais pradinukais savo amžiaus grupėse tapo Gabija Valančiūtė (4kl.), Giedrė Baltrimaitė (3 kl.), Emilija Kumpytė (2 kl.), Laurynas Rojus (1 kl.), Ineta Puidokaitė (PUG).

Dailyraščio konkurso nugalėtojais pripažinti Liveta Rupšytė (4 kl.), Beatričė Genytė (3 kl.), Mantvilė Navickaitė (2 kl.), Augustas Pareigis (1 kl.), Tajus Tamašauskas ( PUG). Šie mokiniai bus apdovanoti padėkos raštais.

Labai džiugu, kad diktantą su vaikais kartu sutiko rašyti ir antroko mama Daiva, kurios darbu žavėjomės visi- nuostabi rašysena ir nė vienos klaidos.

Smagu, kad galime gyventi savo tėvynėje ir kalbėti tokia skambia, gražia lietuvių kalba. Žymus prancūzų rašytojas ir filosofas Volteras sakė, jog užsienio kalbos galima pramokti per pusmetį, o savo gimtosios reikia mokytis visą gyvenimą.