IKIMOKYKLINIO AMŽIAUS GRUPĖS VEIKLA GRUODŽIO MĖNESĮ

       Šv. Kalėdos – svarbiausia metų šventė. Tai tikras vaikų džiaugsmas. Joje yra daug paslapties, grožio, džiaugsmo, dovanų ir dėmesio vienas kitam. Šiuo laiku vyksta labai svarbus  virsmas gamtoje – baigiasi metai, grįžta saulė. Tai tikrai nuostabus laikas, skirtas ne liūdesiui, bet įvairiems geriems darbams, prasmingam bendravimui, gyvenimo peržvelgimui bei planų kūrimui. Neišvengiamai artėja laikas, kai visi švęsime stebuklą – Jėzaus gimimą. Tačiau iki tol, mūsų laukia dar vienas paslaptyngas laikotarpis – Adventas, kuris prasideda gruodžio 2-ąją. Tai ypatingas laikotarpis, pasižymintis savo papročiais, tradicijomis, bei kartu persipynusiais prietarais. Visi jie siekia vieno tikslo – išugdyti dorą ir laimės siekiantį žmogų. Auginant jaunąją kartą yra labai svarbu perduoti tai, ką mūsų senoliai brangino ir puoselėjo.

    Per Advento laikotarpį “Pumpurėlių” grupės vaikučiai  ruošėsi šventei. Su dideliu džiaugsmu puošėme savo grupę, dabinomės šventinėmis lemputėmis, pynėme Advento vainiką, kuris yra vienas iš senųjų simbolių. Savo apskrita forma jis primena žiedą – susijungimo, vienybės, tobulumo simbolį. Taip pat grupėje yra ir Advento kalendorius – kopetėlės su 24 pakopomis, kuriomis angelo žingsneliu kasdien keliaujame link šv. Kalėdų.  Dar vienas labai smagus ir visų  vaikų mėgstamas užsiėmimas yra eglutės puošimas. Puošiant žaliaskarę, grupėje tvyro šventinė, gera nuotaika. O ypač jiems patinka  pakabinti savo  sukurtus papuošimus. Tai skatiną vaiko kūrybiškumą ir savivertę.                     

Dailės užsiėmimų metu vaikai piešė žiemą, angelėlių debesėlius ir pačius angelus. Vaikučiai ruošė tėveliams dovanas. Per muzikos užsiėmimus dainavo Advento daineles, deklamavo eilėraštukus . Dovanas vaikams nuo nykštukų ruošė auklėtojos, jos pačios sukuria visiems vaikams vienodus žaisliukus. Kalėdų senelis ateina vieną kartą tik tą stebuklingą naktį į namus.

Parengė Jolanta Girčienė