Integruotas istorijos – matematikos – informacinių technologijų projektas

       Tarptautinė šeimos diena kasmet švenčiama gegužės 15 dieną. Pirmą kartą, Jungtinių Tautų organizacijos sprendimu, ji buvo paminėta 1994 metais. Šią dieną JTO stengiasi atkreipti visuomenės dėmesį į  klausimus, susijusius su santykiais šeimoje.

      Istorijos mokytoja R. Vainušienė, matematikos mokytoja B. Ročienė ir IT mokytoja R. Vilimienė-Jurkė kartu su 5 ir 6 klasių mokiniais vykdė projektą „Mano šeimos istorija.
Statistiniai duomenys apie mano šeimą“.
Projekto tikslas – bendromis kūrybinėmis veiklomis, pasitelkiant informacines ir ryšių technologijas, suburti  šeimas giminės istorijos fiksavimui ir paskatinti šeimos narius daugiau laiko praleisti kartu.

Problemos aktualumas.
            Šiuolaikinėje visuomenėje, kuriai būdingas didelis aktyvumas, emocinės išlaidos, žmogiškos šilumos ir dėmesio stoka, prarandamas kartų ryšys, šeima nustoja būti tvirtove ir palaikymu jos nariams, nyksta tradicijos, papročiai, pamirštama praeitis. Šeimos švietimo galimybės palaipsniui silpnėja. Vaikai neturi pakankamai žinių apie savo šeimos narius.
           
Šeimoje išmokstama bendravimo, vienas kito branginimo ir kalbos. Šeima – maža bendruomenė, valstybės pagrindas, jos istorijos pamatas. Projekto dalyvius kvietėme pasidalinti savo šeimos tradicijomis: užrašyti šeimos narių pasakojimus, prisiminimus apie svarbius  šeimos įvykius, aprašyti papročius, šeimos tradicijas, surinkti statistinius duomenis.