IKIMOKYKLINUKŲ VEIKLA

               Staiga netikėtai ir nelauktai visų gyvenimai sustojo, sulėtėjo ir sukomės visi jau ne darželyje, o namų aplinkoje. Karantinas. Nežinomybė. Nuotolinis mokymas. Kiek daug naujų dalykų visiems teko išmokti,  tačiau ne tik dideliems, bet ir mums mažiems pavyko įveikti visus sunkumus.

https://www.facebook.com/SateikiuPM/videos/1176574419369979/

                Karantino metu darbas vyko nuotoliniu būdu. Taip kaip grupėje nagrinėjome įvairias temas, minėjome svarbias kalendorines dienas: Žemės diena, Vandens diena, Gandro diena, Teatro diena, Vaikiškos knygos diena, Mamos, tėčio dienos. Sudalyvavome respublikinėje fotografijų parodoje „Gamtos vaikai“, kurį organizavo Kretingos l/d „Žilvitis“. Taip pat fotografijų konkurse „Vaikų Velykėlės 2020“, kurį kasmet organizuoja labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“. Už dalyvavimą kiekvienam vaikui įteikti padėkos raštai ir  knygelė.

Organizuotas nuotolinis grupės projektėlis „Opa opa opapa“. Jo metu vaikai sėjo, sodino įvairius augalėlius, stebėjo dygimo, augimo procesus ir visi kartu pasidžiaugėme rezultatais. Velykų proga kūrėme margučius iš įvairios gamtinės medžiagos. Taip pat dabinome mamyčių portretus gėlių žiedais, sukurdami mamoms naujas šukuosenas. O sugrįžę į darželį vasarą pasitikome smagia Vaikystės švente miestelio parke.

Vasara jau čia  ir  darželyje, po ilgos tylos, vėl girdėti vaikų balsai ir juokas. Grįžome visi pasiilgę draugų ir bendravimo. Vėl kaip įprastai vyksta veikla. Na, o paskutiniąją mokslo metų dieną susitikome visi linksmai nusiteikę, dūkome su Emociuke, tačiau laikas atsisveikinti ir išlydėti savo vyresniuosius draugus mažais žingsneliais kopti į mokslo kalnus. Mes nesakome „sudie“, mes tariame „iki“ . O mažieji pailsėję per vasarą vėl sugrįš į „Pumpurėlių“ grupę, kur jų lauks žaisliukai ir auklėtojos.

           Šiltos ir spalvotos vasaros!!!!!!

Parengė

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja

Irma Gruinienė