Projektas „Tvarkingi vadovėliai – gyvas medis“

Projekto tikslas –  paskatinti mokyklos bendruomenę saugoti ir tausoti mokyklos  vadovėlius, originaliai ir vaizdingai mokyklos bendruomenei pristatyti patarimus, kaip ir kodėl reikia saugoti vadovėlius, išsiaiškinti, ar mokyklos bendruomenė atsižvelgė į patarimus, ar  tausojami mokyklos vadovėliai.

Projekto vadovai: matematikos mokytojos B. Ročienė ir V. Genutienė, informacinių gebėjimų ugdymo mokytoja R. Vilimienė –Jurkė, dailės mokytoja L. Švedė, istorijos mokytoja R. Vainušienė, biologijos mokytoja A. Vengalienė, pradinių klasių mokytoja A. Jašinskienė. Projektą vykdė 5 – 10 klasių mokiniai. Ketvirtokai piešė plakatus, stengėsi  kuo daugiau sužinoti, kodėl reikia saugoti medžius, kokia jų reikšmė gyvūnams ir žmonėms,  kiek   medžių reikia nukirsti, kad būtų galima pagaminti vieną vadovėlį. 4 – 6 ir 9 kl. mokiniai  iš  jau kartą panaudoto popieriaus lankstė ir kitiems dovanojo vadovėliams  kampelius. Aštuntokai rinko informaciją, kūrė filmuką, skaidres, ruošė stendinę medžiagą, tikrino, kaip  mūsų mokyklos mokiniai  prižiūri savo vadovėlius. 7-10 klasių mokiniai, dalyvaudami projekte, domėjosi Lietuvoje nykstančiais gyvūnais, kuriems gyvybiškai reikalingi medžiai, piešė juos ir  stengėsi visus  pavaizduoti kuo realistiškiau. Nupieštus vabzdžius ir paukščius vaikai paslėpė mokyklos fojė padarytame medyje. Juos suradus buvo galima perskaityti valstybės dokumento, kuriuo vadovaujantis Lietuvos Respublikoje organizuojama retų bei nykstančių augalų, grybų ir gyvūnų rūšių apsauga, pavadinimą.

       Vykdydami projektą mokiniai tikrai  daug sužinojo, todėl, pristatydami savo nuveiktus darbus, drąsiai visiems sakė, kad tausodami vadovėlius saugome gamtą, gerbiame leidėjų darbą, taupome mokyklos lėšas, kurios yra išleidžiamos perkant vadovėlius.