„Keliaukim, sportuokim, žaiskim kartu“ vaikų vasaros stovyklos akimirkos

……….

2019 m. birželio 10-21 d. Šateikių pagrindinė mokykla pradinių klasių mokiniams organizavo  vasaros stovyklą. Stovykla finansuojama iš Plungės rajono savivaldybės vaikų ir jaunimo socializacijos programos  „Vaikų emocijų stiprinimas per netradicines veiklas“ lėšų. Stovyklautojai kelias dienas bendravo su Platelių UDC vaikais. Jie turėjo galimybę pasivaržyti tarpusavyje, turiningai pailsėti, ugdytis pažinimo, saviraiškos poreikius, plėtoti gebėjimus ir patirtį, saugoti ir stiprinti sveikatą.
……….Stovyklautojai pasivaikščiojo Šeirės taku, aplankė Platelių informacinį centrą, traukiniu keliavo į Girulius prie jūros, dalyvavo orientacinėse varžybose po Šateikių miestelį, Platelių parke žaidė žemaitiškus žaidimus, organizavo estafetes. Taip pat stovyklautojai turėjo galimybę pasijusti dizaineriais ir išbandyti modelio darbą. Vaikai kartu su pradinių klasių mokytojais, kūrė rūbus iš netradicinių medžiagų, bandė įkūnyti tam tikrus personažus. Džiaugsmingai į šią veiklą įsitraukė ne tik mergaitės, bet ir berniukai.
……….Vaikai mokėsi pažinti ir suprasti šiukšlių rūšiavimo pasekmes, žiūrėjo filmukus apie gamtos taršą, kūrė spalvotus konteineriukus.
………Įsimintiniausia diena vaikams buvo, kai į svečius atvyko Pakalikas. Šią dieną vaikai žaidė smagius žaidimus, pūtė didelius muilo burbulus ir vaikų veidus puošė ne tik šypsenos, bet ir spalvingi personažai, kuriuos nupiešė  draugas Pakalikas.
……….Džiaugiamės vaikų aktyvumu ir linkime, kad jaunatviškas veržlumas ir sumanumas neišblėstų.