Pavasario šventė

Paskutinis kovo penktadienis Šateikių pagrindinės mokyklos bendruomenei buvo ypatingas. Į mokyklą šventiškai nusiteikę rinkosi ne tik mokiniai, mokytojai, tėveliai, bet ir Šateikių seniūnijos darbuotojai bei buvę mokyklos mokiniai su jauniausiomis atžalomis. Pavasario šventė buvo pirmas renginys, skirtas Šateikių 420-osioms metinėms paminėti. Projekto sumanytojai – l. e. direktoriaus pareigas D. Kubilienė ir istorijos mokytoja R. Vainušienė.

Šventė prasidėjo edukacine veikla: buvo rodomos filmų apie Šateikių dvarą ir miestelį ištraukos. Istorijos mokytoja Raimonda Vainušienė supažindino moksleivius su grafų Broel – Pliaterių gyvenimu ir veikla Šateikiuose. Mokiniai sužinojo ne tik šios garsios giminės atvykimo į Šateikių miestelį istoriją, prisiminė grafą Pranciškų Pliaterį, Šateikių bažnyčios fundatorių ir parko įkūrėją, bet ir diskutavo apie senų, šiandien be priežiūros paliktų, nykstančių dvaro pastatų buvusią paskirtį, istorinę vertę.

Bendruomenės nariai turėjo progos susipažinti su mokinių darytomis nuotraukomis ir piešiniais, kuriuose atsiskleidė vaikų požiūris į savo gimtojo kaimo praeitį ir dabartį. Vyresniųjų klasių mokiniai skaitė ištraukas iš savo sukurtų rašinių apie Šateikius.

Visus susirinkusius į pavasario šventę pasveikino Šateikių seniūnas Gražvydas Paulius ir l. e. direktoriaus pareigas D. Kubilienė. Šateikių pagrindinės mokyklos ir Narvaišių pradinio ugdymo skyriaus dainorėliai ir šokėjai parodė nuotaikingą programėlę. Mokyklos sporto salėje klegėjo ir šurmuliavo pavasarinės mugės dalyviai ir svečiai. Buvo galima nusipirkti spalvingų keramikos, medžio, audimo, mezgimo gaminių, paragauti įvairiausių lietuviškų patiekalų. Šventę vainikavo bendra moksleivių ir svečių daina apie draugystę.