Išvyka į Ventės ragą

Spalio 3 d. rytas prasidėjo neįprastai, nes mes, mokyklos priešmokyklinukai ir pradinukai, išsiruošėme į pažintinę – mokomąją kelionę į Ventės ragą.

Nors visą savaitę rytais buvo šalnos, ketvirtadienio rytas buvo šiltas, be vėjo. Kai pasiekėme Ventės ragą, pirmiausiai skubėjome prie paukščių gaudyklės stebėti paukščių žiedavimo. Tinkluose buvo keli paukšteliai ir muziejaus vadovas V. Jusys, apžiedavęs paukštelius, leido juos paleisti. O tuo metu į tinklus atskrido didelis būrys paukštelių! Mums labai pasisekė! Buvo net 36: didžiosios ir mėlynosios zylės, kelios liepsnelės, kikilis, pečialinda. Visiems vaikučiams teko laimėjuos paleisti.

Ornitologijos muziejuje V. Jusys mums pasakojo apie paukščių migraciją. Buvo ne tik įdomu klausytis, patiko ir paukščių iškamšos, jų lizdai. Labiausiai patiko pasakojimas apie užuomaršą paukštį kėkštą, kuris rudenį visur prislapsto gilių, o žiemą jas pamiršta ir ne visas sulesa. Miškininkų džiaugsmui iš tų gilių pridygsta ąžuoliukų. Žvalgėmės nuo apžvalgos aikštelės. Už marių matėsi Nidos kopos.