VDA edukacinė iniciatyva „priARTėk“

Plungės r. Šateikių pagrindinės mokyklos mokiniai dalyvauja Vilniaus dailės akademijos rengiamoje edukacinėje iniciatyvoje „priARTėk“ ir džiaugiasi, kad turi išskirtinę galimybę dalyvauti netradicinėse dailės pamokose. 

Viena iš tokių pamokų  9 kl. mokiniams vyko  vasario 11 dieną.  Šią nuotolinę  vaizdo  pamoką apie baldų  dizainą ir restauravimą vedė VDA Telšių fakulteto dekanas doc. Ramūnas Banys. Pažintinės pamokos metu mokiniai buvo supažindinti su baldų dizainerio darbo specifika, įvairiais baldų kūrimo proceso etapais, jaunųjų dizainerių kūryba ir pasiekimais, baldų dizainerio karjeros galimybėmis Lietuvos ir užsienio rinkose.

Mokiniams ši pamoka patiko. Jie daug  sužinojo  ne tik apie baldų dizainerio profesiją, bet ir VDA studijas. Pamokos refleksijos metu paaiškėjo, kad aptarta profesija mokiniams tikrai patraukli, ne vienas  iš devintokų  planuoja rinktis  dizainerio, architekto, stilisto, skulptoriaus ar  menininko profesiją.

Dėkojame VDA Telšių fakulteto dekanui  doc. Ramūnui Baniui už pažintinę pamoką ir suteiktas žinias, kurios mokinimas bus labai reikalingos planuojant savo profesinę karjerą.

Ačiū komunikacijos specialistei Donatai Kazlauskienei už šiltą bendradarbiavimą.

Naudinga informacija būsimiems studentams:
https://www.vda.lt/lt/naujienos/stojantiesiems/atviru-ekranu-dienos

https://vda.lt/lt/viena-koja-akadej/

FACEBOOK:
https://www.facebook.com/VDATelsiufakultetas

https://www.facebook.com/events/723092121705020/

https://www.facebook.com/VDATelsiufakultetas/posts/3876956225698850