Reikia nutraukti nuotolinį darbą, o Jūsų vaikai lieka be priežiūros? Išeitis yra

Lietuvos Respublikos Vyriausybei švelninant karantino sąlygas, kai kurių sričių darbuotojams reikia nutraukti nuotolinį darbą, o tada iškyla problema dėl ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų priežiūros. Todėl Plungės rajono savivaldybės ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigose ypatingais atvejais gali būti organizuojamos budinčios grupės tokių vaikų priežiūrai.   

Vadovaujantis Plungės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus 2020 m. kovo 12 d. įsakymu Nr. D-215 „Dėl veiklos stabdymo švietimo, kultūros ir kitose įstaigose dėl koronaviruso (Covid-19) plitimo“ nustatyta, kad ypatingas atvejis laikomas tik tuomet, jei šeimos artimieji dėl argumentuotų priežasčių negali prižiūrėti vaiko, darbdavys nesudaro galimybių dirbti nuotoliniu būdu arba nėra galimybės gauti nedarbingumo pažymėjimo. Ugdymo paslaugas galima teikti vaikams, kurių tėvai pateikia argumentuotą prašymą, jog dėl svarbių ir nenumatytų priežasčių negali užtikrinti vaikų priežiūros.  

Argumentuotus prašymus dėl vaikų ugdymo budinčiose grupėse prašome pateikti Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjui Gintautui Rimeikiui el. paštu gintautas.rimeikis@plunge.lt arba kreiptis telefonu 8 640 55 427.

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus inf.