IKIMOKYKLINIO AMŽIAUS GRUPĖS VEIKLA LAPKRIČIO MĖNESĮ

Lapkritis – paskutinis rudens mėnuo. Žemė jau pasipuošusi gelsvu lapų kilimu, oro temperatūra tinkama bakterijoms daugintis, todėl grįžę po atostogėlių į pagalbą kvietėme muilo burbulą, kad suteiktų daug naudingų žinių apie sveikatos saugojimą ir  tinkamus higienos įgūdžius. Grupėje pokalbių metu aiškinomės, kas padeda žmogui būti sveikam ir gražiam, ką daryti susirgus. Taip pat vaikučiai mokėsi taisyklingai muilu nusiplauti rankas, visuomenės sveikatos specialiste parodė, kaip saugoti ir taisyklingai valytis dantukus.

Vėsus oras verčia mus keisti aprangą. Vaikai klausėsi ir patys vaidino pasaką „Pirštinė“  ir mokėsi taisyklingai pavadinti šiltesnius rūbus ir su jais susijusius veiksmus, visą savaitę stengėsi patys apsirengti, nusirengti, susitvarkyti savo rūbelius.

             Lapkričio 16-ąją minėjome Tolerancijos dieną.  Šiemet  jos  simbolis – „Tolerancijos švyturys“. Nors mes maži, tačiau kasdien mokomės draugauti, išklausyti, gerbti, padėti,  tad Tolerancijos dieną pačių padaryti spalvoti laiveliai simbolizavo draugystę, pagarbą, užuojautą ir meilę.                                                                                                                                        

           Labiausiai vaikams patinka kalbėti apie savo augintinius. Lapkričio 13-osios rytas prasidėjo nenutrūkstamais pasakojimais apie šuniukus ir kačiukus. Vėliau mažieji atliko kūrybinius darbelius, nepabūgę darganoto  oro mokyklos stadione stebėjo dresuotų šuniukų pasirodymą.

Kaip diena keičia naktį, taip ir žiema keičia rudenį. Darganoti orai giedrėja, šąla. Visi ruošiamės prasmingam rimties, susikaupimo ir laukimo metui – adventui.

Mokytoja Irma Gruinienė