KARJEROS DIENA

          Mūsų mokykloje  lapkričio 20 d. vyko  KARJEROS DIENA. Renginį pradėjo karjeros ugdymo koordinatorė S. Šimkevičienė. Ji kalbėjo: „Sėkmingam karjeros keliui mokiniai turėtų ruoštis ir ugdytis karjeros kompetencijas dar mokykloje.  Jiems konstruktyviai žvelgti į ateitį turi padėti tėvai, mokytojai, klasių vadovai, ugdymo karjerai specialistai.“ Toks buvo ir šios projektinės dienos tikslas. Po įžanginio žodžio 10 kl., 9 kl., 7 kl., 5-6 kl. mokiniai pristatė savo paruoštą medžiagą „Interviu su pasirinktos profesijos atstovu“. 

Po pristatymų 5-10 klasių berniukai  išvyko į V. Momkaus medienos apdirbimo įmonę „Žalmedis“ ir  Plungės priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą. Mergaitėms apie vizualinės reklamos gamintojo profesiją kalbėjo Toma Milašiūtė, apie kosmetologės darbą pasakojo Inga Vasiliauskaitė, o ikimokyklinio ugdymo mokytojos profesiją pristatė Gintarė Anužytė. Grupė mergaičių ikimokyklinio ugdymo grupėje stebėjo muzikos užsiėmimą, pačios vaikučiams skaitė pasakas. 1- 4 klasių mokiniai pristatė  tėvų profesijas, piešė savo svajonę „Kuo būsiu užaugęs?“, žiūrėjo filmukus apie įvairių specialybių žmonių darbą. Vyresniųjų klasių mokiniai atliko testą „Profesijų mozaika“. 

          Vėliau 1-10 klasių mokiniai susitiko su  šunų dresūros mokyklos „Auksinis Vilkas“ dresuotojais    V. ir L. Selveniais, kurie pademonstravo šuns gebėjimus vykdyti įvairias komandas, prieraišumą, ištikimybę žmogui, pasakojo apie šunų veisles ir dresavimo subtilybes.

        Džiugu, kad KARJEROS DIENOS veiklose mokiniai praplėtė savo žinias apie įvairias profesijas, susipažino su mokymosi ir darbo galimybėmis bei sąlygomis, išsiaiškino savo polinkius ir gebėjimus.