IKIMOKYKLINIO AMŽIAUS GRUPĖS VEIKLA

         Rugsėjo mėnesį į grupę atvyko 19 vaikų: 10 berniukų ir 9 mergaitės. Vaikų įvairus amžius. Yra 2 dvimečiai, 10 trimečių, 6 keturmečiai, 1 penkiametis. Į grupę atėjo du vaikai iš viso nelankę darželio ir trys iš kitų ugdymo įstaigų. Du vaikai turi specialiųjų ugdymosi poreikių. Jiems reikalinga logopedo, specialiojo pedagogo, socialinio pedagogo, psichologo, mokytojo padėjėjo pagalba. Mišri grupė ne tik amžiumi, labai skirtingi ir mažųjų poreikiai. Vaikai  labai individualūs, kiekvienas asmenybė su savo jausmais, emocijomis, nuotaikom, dėmesio reikalavimu.

 Ugdymas  grupėje vyksta pagal „Ugdomosios veiklos 2019 – 2020 m. m. planą”. Jame numatytos  visų 36 savaičių temos, suplanuoti keli renginiai, projektai, įvairių švenčių paminėjimai, išvykos. Rugsėjo mėnuo skirtas adaptacijai, susipažinimui su draugais, darbuotojais ir aplinka.Veikla vyksta kasdien ir įvairi. Grupėje ir mokomės, ir žaidžiame, ir šokame, darome įvairius kūrybinius darbelius.

Nuostabiai gražus ir šiltas auksinis ruduo leido kasdien džiaugtis grynu oru. Stebėjome besikeičiančią gamtą, išskrendančius paukščius, žaidėme su gelstančiais ir krentančiais lapais, parke rinkome kaštonus, giles ir riešutus. Ruduo toks metas, kad daržuose ir soduose užauga vaisiai ir daržovės. Vaikai noriai apžiūrinėjo, ragavo atsineštas gėrybes. Dalyvavome mokykloje organizuotoje darbelių iš rudens gėrybių parodoje, o vaikų tėveliai noriai įsitraukė į grupėje organizuotą parodą „Rudenėlio skrybėlė“.

Spalio pabaigoje rimti ir susikaupę apsilankėme Šateikių kaimo kapinėse. Ieškojome apleistų kapelių, bet labai džiugu, kad kapinės tvarkingos ir prižiūrėtos.

                                                                                            Mokytoja Irma Gruinienė