eTwinning projektas

Baigėme eTwinning projektą „Christmas poems/songs/carols and cards“( liet. „Kalėdiniai eilėraščiai, dainos/giesmės ir atvirukai“)

Lapkričio, gruodžio ir sausio mėnesiais mokykloje buvo vykdomas tarptautinis eTwinning projektas „Christmas poems/songs/carols and cards“ ( liet. „Kalėdiniai eilėraščiai,dainos/giesmės ir atvirukai“). Projekte aktyviai dalyvavo mūsų mokyklos septintokės Viktorija Proninaitė, Gabrielė Rupeikaitė, Gabija Valančiūtė, Liveta Rupšytė, Giedrė Baltrimaitė. Bendradarbiavome ir vykdėme veiklas kartu su bendraamžiais iš penkiolikos skirtingų Europos šalių.

Projekto pradžioje susipažinome, pristatėme  vieni kitiems savo mokyklas ir komandas. Po to kūrėme kalėdinius rankų darbo atvirukus, gimtąja ir anglų kalbomis rašėme sveikinimus, siuntėm juos vieni kitiems paštu. Ši veikla mokinėms suteikė daug džiaugsmo – ypač smagu buvo sulaukti sveikinimų atvirukų iš Graikijos, Italijos, Ispanijos, Rumunijos, Slovėnijos, Čekijos. Dar kūrėme kalėdinius eilėraščius, vertėme juos į anglų kalbą, iliustravome piešiniais. Visų projekte dalyvaujančių šalių komandos savo gimtąja kalba įdainavome po vieną tradicinę kalėdinę dainą ar giesmę, sukūrėme pasirodymo video siužetus, kuriuos pristatėme projekto bendradarbiavimui skirtoje „twinspace“ internetinėje platformoje. Veikla buvo šauni, nes į ją įsitraukė visa septintokų klasė.
Vykdant šią tarptautinę veiką mokiniai turėjo galimybę kurti, lavinti anglų kalbos vartosenos, informacinių technologijų kompetencijas, įgijo naujos tarptautinio bendradarbiavimo patirties, susipažino su kitų šalių kultūra, pristatė savo gimtąją kalbą, save ir mokyklą Europoje. Buvo smagu bendrauti su kitų šalių moksleiviais ir susirasti naujų draugų užsienyje!
Projekto koordinatorė mokytoja Elena Kulbokienė

Nuotraukos iliustruojančios projekto veiką: